Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/compact-concepts.nl/public_html/compact-concepts.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/compact-concepts.nl/public_html/compact-concepts.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

What’s new op de Salone?

Home / Blogs / What’s new op de Salone?
What’s new op de Salone?

What’s new op de Salone 2015?

Wat de Parijse modeweek is voor fashion, is de Salone Internazionale del Mobile voor de interieurbranche. Verplicht en reuze inspirerend veldwerk dus, zeker ook voor ons als leveranciers.

Wij zijn, als Nederlandse specialist in multifunctionele en flexibele interieurs, natuurlijk bijzonder gespitst op innovaties in deze – nu nog – betrekkelijk kleine meubelniche. In algemene zin is het bemoedigend om te zien dat er ieder jaar meer aandacht komt voor de combinatie van wonen/werken/leven in multifunctionele ruimtes door toepassing van flexibele interieurs.

A NEW MEER FLEXIBELE “WAY OF LIFE” IS COMING VERY SOON!

Compacte interieurs en flexibele meubels hebben veel voordelen:

  • Ze nemen minder woonoppervlak in, wat compact wonen (op minder vierkante meters) betaalbaar, ruimtelijker en veel comfortabeler maakt.
  • Kiezen tussen óf een bureau, óf een tafel óf riante sofa/bank is niet meer nodigmet een meubel dat al deze verschillende meubels in zich verenigd.
  • Compact wonen met multifunctionele meubels is minder milieubelastend, alleen al uit materiaaloogpunt. Minder woonoppervlak betekent daarnaast minder energieverbruik in het algemeen.

Het is prettig om na 6 lange, intensieve, maar ook enorm inspirerende beursdagen te kunnen concluderen dat onze favoriete flexibele meubelmerken innovatiever en ook actueler worden. Dat ze met hun collecties steeds meer in de pas lopen met de tijdgeest en er niet meer op vooruit lopen ;).

De markt  krijgt kortom meer aandacht voor urban living en nieuwe compacte woon- en werkconcepten.

Er is veel aandacht voor deze nieuwe filosofie en de steeds groter groeiende groep mensen die deze nieuwe manier van slimmer, flexibeler én duurzamer leven omarmt!


DE 3 BESTE FLEXIBELE INNOVATIES VOLGENS ONS:

Absolute nr. 1 is de ultiem flexibele tafel van Ozzio: 4 x 4.

  • Wanneer gesloten zijn de maten: 130 cm bij 180 cm, en wanneer op volledige grote, aan vier kanten verlengd: 170 bij 230 cm.
  • Handeling is als volgt: aan vier zijdes uit te schuiven en vervolgens de middenstukken uitklappen.
  • Ultiem flexibel vernuft van Ozzio!

4x4_tavolo_allungabile_sequenza Compact Concepts

4x4_tavolo_allungabile


Op nr. 2. Bureau met geïntegreerde uitklapbare eettafel,

  • Zeer handig voor multifunctionele ruimtes zoals een combinatie van wonen en werken van Clei.

CLEI - App 1CLEI - App 2CLEI - App 3


Nr. 3. Collectie Stijl van het Barcelonese meubelhuis Arlex.

  • Geïnspireerd op de kunstbeweging de Stijl, waarvan Mondriaan misschien wel de bekendste vertegenwoordiger is en waarnaar het ontwerp en de kleurstelling in het midden duidelijk verwijst.
  • Robuust en tot in de puntjes verfijnd meubelambacht van de hoogste plank.
  • Misschien wel het beste wat er op het gebied van modulair meubeldesign te vinden is.

Compact-Concepts-Arlex-Stijl-3Compact-Concepts-Arlex-Stijl-1Compact-Concepts-Arlex-Stijl-2 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *